Wie zijn wij?

Ontstaan

Het idee van een recreatieve fietsclub ontstond reeds in de begin jaren '80. Toen bestond er in Torhout, op de wijk Driekoningen, een fietsclub "De Biekorftrappers". Huidige voorzitter, Chris Bonte, reed toen als puber trouw elke week mee met tientallen andere fietsliefhebbers, geflankeerd door seingevers van "Moeder Lucie".
Elke woensdagavond werd een fietstocht georganiseerd aan de parochiezaal "De Biekorf". De naam Biekorf kwam er omdat de toenmalige parochiepriester een imker (bijenkweker) was. De zaal stond (en staat nog steeds) net naast de kerk in de Steenveldstraat te Torhout. De naam 'Wommeltjes" is dus een parodie op "Hommeltjes".....

Oprichting / vzw / statuten

Fietsclub De Wommeltjes werd opgericht op 3 mei 2006. Enkele maanden ervoor werd er contact opgenomen met de plaatselijke sportdienst. Toenmalig sportfunctionaris Liesbeth Arras, was meteen gewonnen voor het sportief idee.
Meteen op de eerste dag waren 22 deelnemers present.

Door het groeiende succes werd de club op 25 maart 2008 een vzw
> Download hier de statuten die toen bij de Griffie werden neergelegd.

Artikel 8.3 meldt:
"De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal geschonken worden aan de > Brailleliga".
Hier is een speciale reden voor: oprichter, bezieler en huidig voorzitter is slechtziend en rijdt altijd achterop de tandem. Hij lijdt aan de ziekte > Retinitis Pigmentosa    > Usher 2.

Het doel

Vzw De Wommeltjes heeft als doel het recreatief fietsen te promoten in en rond Wommelgem. Naast de wekelijkse woensdagavond fietstochten, van 1 april tot 31 september, organiseren wij ook fietszoektochten,  zondagsritten, begeleiden wij kinderen van een plaatselijke school tijdens hun jaarlijkse fietstochten en organiseren wij ook sociale activiteiten, zoals bijvoorbeeld wandelingen.