Wordt lid van vzw De Wommeltjes en geniet 24/24 van gratis pechverhelping.

U heeft het alvast al meegemaakt. Je bent een ganse dag aan het fietsen, ver van huis, en heeft pech onderweg met je fiets. Versnellingsapparaat stuk, ketting gebroken, remmen kapot, lekke band. Daar sta je dan, tientallen kilometers van huis …… De Vlaamse Wielrijdersbond heeft i.s.m. www.bikeassist.be een verzekering bij Ethias dat u op dit moment uit de nood help.

Vzw de Wommeltjes biedt alle leden de mogelijkheid aan om te genieten van een verzekering 24 op 24 uur (Burgerlijke aansprakelijkheid + Lichamelijke ongevallen + Rechtsbijstand + pechverhelping

GRATIS PECHVERHELPING

Dit geldt voor RECREATIEVE – SPORTIEVE- WOON/ WERKFIETSERS. ALLE types fietsen vallen onder deze bijstand, inbegrepen E-BIKES.

Onze partner – met wie wij een exclusief contract hebben - is binnen de 30 minuten ter plaatse en brengt de VWBfietser snel naar zijn/haar vertrekpunt of thuisadres. De fiets wordt voor herstelling afgeleverd bij de dichtstbijzijnde fietshersteller of bij de eigen hersteller indien die binnen een straal van 50 km gevestigd is – en dit in heel België en gedurende 24 uur, 7 dagen op 7.

BIJZONDERHEDEN

Er is dekking in België vanaf 1 km van het vertrekpunt van de fietser; er is ook dekking in de buurlanden tot 50 km over de Belgische landsgrens. Dekking geldt bij technische en elektrische fietspanne, vandalisme, ongeval of diefstal. De FIETSBIJSTAND bestaat in het ophalen van fiets en fietser indien de fiets niet ter plaatse rijklaar kan gemaakt worden. Kosten van wisselstukken en van de fietshersteller zijn niet gedekt. Fietsers zijn enkel gedekt als hun rijwiel technisch en wettelijk in orde is en op een redelijke manier en met regelmaat onderhouden. De pechverhelper zal zich moeten kunnen vergewissen van het feit dat diegene die moet geholpen worden effectief lid is van de Vlaamse Wielrijdersbond.

 UITGESLOTEN

Deelname aan georganiseerde afgepijlde toertochten (clubritten vallen hier niet onder)

  • Bijstand thuis of voor een fiets die reeds bij een fietshersteller staat
  • Verlies van sleutels van een fietsslot bij diefstal
  • Pechverhelping wanneer fiets gestolen is waarvoor geen aangifte bij de politie is gedaan
  • E-bike waarvan de batterij onvoldoende werd opgeladen bij vertrek
  • Opzettelijk veroorzaakt defect
  • Bij defect dat reeds bestond vooraf

Bij pech belt u het gratis noodnummer 0800-787.62, geef uw naam, lidnummer of rijksregisternummer en de plaats waar u met pech staat door en binnen 30 min.(onder normale omstandigheden) is de wegenwachter bij u.
Wij zijn overtuigd dat deze extra service een geruststelling zal zijn om met nog meer plezier aan uw fietstochten te beginnen.

Om vanuit de aan België grenzende landen te bellen bij pech gebruikt men het nummer: +32 2 773 61 33. De pechbijstand gebeurt dan vanuit België, de max afstand over de grens is 50 km. De bedoeling hiervan is vooral het grensverkeer zoals bij fietsroutes te ondersteunen. De dekking geldt niet in dat gehele land. 

Hoe als lid genieten van deze verzekering?

Vooreerst stort je op rekening van vzw De Wommeltjes het verschuldigde bedrag + € 5,00 per gezin indien u gebruikt wenst te maken van deze verzekering.
U heeft gekozen voor de extra pechverhelping?
Stuur  naar chris.bonte@wommeltjes.be de namen van alle gezinsleden, het adres, geboortedatum van iedereen en de rijksregister van iedereen. Wij zullen u, als lid van de fietsclub, zelf inschrijven bij de Vlaamse Wielrijders Verbond (kortweg VWB genoemd)

Documenten bij het artikel