Op verkenning fietstocht van zondag 3/9/2017.

WATER

 

Zondagmorgen afgesproken om 10:00 uur op de parking van de abdij in Postel.
Het zal een stralende dag worden als we de weerman en de buienradar mogen geloven en naar de hemel starend denken we dat beide zullen gelijk krijgen.
Wij:"Florence, Denise, Mit, Rudy, Mon en Robert", gaan op verkenning voor de dagtocht van 3 september 2017 Postel - Kasterlee - Postel.
 
Ik, Robert, heb via de fietsrouteplanner, een tocht uitgestippeld vanuit Postel.
"Waar brengt deze tocht ons heen?": wordt door de overigen gevraagd.  Verrassing!!!
Eerst even in "De 3 Linden" reserveren voor deze avond, het sanitair opzoeken en natuurlijk even wat cafeïne nuttigen om de voorop gestelde tocht van +/- 65 km aan te vatten.
De fietstassen worden nog even gevuld met de nodige frisdrank, water en toch maar een trui, want je weet nooit.
Kwart voor elf en we starten via knooppunt 77 richting Retie. Na een uurtje fietsen of zo'n 15 km houden we even halt aan het voetbalveldje van Arselt voor een verfrissing en ....
Door afwisselende velden (vooral aardappelen), weiden en bossen fietsen we verder via de Priorij Corsendonk richting Kasterlee waar we op zoek gaan naar een eetgelegenheid voor het versterken van de inwendige mens.  We vinden verscheidene terrasjes maar vele zijn volzet. Tot we even van de vooropgestelde route afwijken en richting Kabouterbos fietsen om daar in de Manche -Tout  onze gading te vinden.


Na een uurtje rust en een snackje gaan we verder onze route verkennen. We staan versteld van de mooie fietspaden welke we ontdekken richting Oud-Turnhout, Schoonbroek en Retie.
We fietsen via de LF51 route naar ons volgende doel: omgeving RETIE.
De tocht langs de Kleine Nete, welke ons verrassende zichten en landschappen toont, lijkt voor ons allen een ideale uitstap. Terwijl het zonnetje onze huid een rood tintje bezorgt en wij zelf uitdroging willen voorkomen zoeken we een gelegenheid om hier aan te ontsnappen. En zoals bij zulke mooie dagen wordt het weerom zoeken naar een plekje om even te verpozen. Het lijkt of heel de Kempen op de fiets zit. Eindelijk vinden we een plekje waar het wat rustiger lijkt te zijn:" De Watermolen" in Retie.  De verfrissing doet ons werkelijk deugd en sommigen onder ons genieten even van de schaduw van de parasol van het naburige tafeltje.
Het wordt dan stilletjes tijd om de laatste 15 km aan te vatten. We starten terug ons stalen ros en worstelen ons door de drukte door naar rustiger wegen. Via het Goor begeven we ons richting het kanaal Dessel - Schoten, waarbij we dit oversteken via een houten fietsbrug om alzo een klein gedeelte langs dit kanaal te fietsen tot aan het Familiestrand welke we op afstand zien verrijzen. Van hieruit rijden we via de Desselsedreef terug naar ons vertrekpunt.
Het is dan 18:30 uur en we zijn op het afgesproken uur in "De 3 Linden" om een welverdiend en heerlijk avondmaal te nuttigen en terug te blikken op een heel mooie en aangename fietstocht waarbij we allen beamen dat het zeker de moeite zal lonen deze tocht met "De Wommeltjes" te ondernemen.
Dus noteer zeker de datum van 3/9/2017 in jullie agenda en fiets mee met  : "DE WOMMELTJES"


Verslaggever: Robert Bongaers, bestuurslid

Sfeerbeelden:

verkenners

 

de 3 linden

Reacties

Vooreerst gaat onze dank uit aan onze "verkenners". Het zal opnieuw een mooie, goed georganiseerde tocht worden.
@Robert: dank voor je mooi verslag!!!