Foto fietszoektocht mag (nog) niet starten van lokaal bestuur

De gemeente Wommelgem heeft ons laten weten dat we niet mogen starten met de foto fietszoektocht. Een officieel bericht hieromtrent maakt duidelijk waarom:

Voor de bestrijding van het Corona virus zitten we momenteel in de federale fase. De richtlijnen ter verdere verspreiding van het virus vanuit de federale overheid zijn duidelijk: alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten moeten geannuleerd worden. Dit geldt zowel voor openbare als voor privé-activiteiten. Wij mogen hier als lokaal bestuur geen uitzonderingen voor toestaan.

Ondanks dat de fotozoektocht over een activiteit gaat die in openlucht doorgaat en die je in gezinsverband kan uitoefenen, werken jullie ook met inschrijving en kostprijs voor het boekje maw. we spreken dus over een georganiseerde recreatieve, sportieve activiteit. Hoe mooi jullie initiatief ook is, we kunnen dit vanuit lokaal bestuur niet ondersteunen zolang de huidige maatregelen geldig zijn.

We maken met veel plezier mee promotie zodra de maatregelen terug versoepeld worden en rekenen op jullie begrip en medewerking om jullie initiatief tijdelijk “in de wacht” te zetten.

Bron:
Nele Vandenhoudt
Afdelingshoofd Samenleven en Vrije Tijd
Gemeente Wommelgem

Reacties

Als bestuur vinden we dit héél jammer.
We hadden het jullie allemaal gegund.

Maar uitstel is geen afstel... net zoals jullie wachten wij op een positief teken van hogerhand.

Namens de organisatoren,
Chris / Carine / Robert 

Beste organisatoren,

jammer dat de zoektocht (voorlopig) uitgesteld is, maar zoals jullie zelf opmerkten ;:uitstel is geen afstel. Hopelijk resten er na de coronacrisis nog voldoende tijd en voldoende mooie fietsdagen om de tocht rond Wommelgem af te leggen (alhoewel jullie het ons niet gemakkelijk maakt en daardoor meerdere tochten en fietsdagen nodig zijn).

Vermits wij de fotozoektocht altijd in familieverband afleggen (verschillende personen uit verschillende gezinnen) mochten wij dit met de huidige maatregelen sowieso niet te samen doen ; daarenboven begonnen wij er meestal pas aan in de zomermaanden zodat wij eigenlijk hier nog geen nadeel van ondervinden.

We kunnen wel begrijpen dat anderen zaten te popelen om de zoektocht aan te vangen en wij waren ook benieuwd om al een eerste blik op de foto's te werpen en alzo een idee te vormen van welke moeilijkheidsgraad de fietstocht dit jaar zou bieden.

We kunnen, net als jullie en alle andere deelnemers, alleen maar wachten en hopen dat jullie snel groen licht krijgen zodat iedereen kan genieten van jullie mooie werk.

We kijken hoopvol uit naar een mooie en gezonde fietstoekomst.

Groetjes,
Luc & familie.

Beste organisatoren
nog steeds geen reactie van de gemeente gekregen over het mogen opstarten van de zoektocht?
Gezien de huidige maatregelen zou dit toch mogelijk moeten zijn?
Groetjes!