vzw De Wommeltjes investeert in nieuwe walkie talkies

walkie talkie

 

Omdat vzw De Wommeltjes veiligheid zeer belangrijk vind, introduceerden wij een zevental jaar geleden het gebruik van de walkie talkies tijdens het fietsen in groep.

Soms zijn we met 20 personen, soms met 30. Communiceren tijdens het fietsen is super belangrijk. De persoon die vooraan rijdt bepaald steeds het tempo, maar weet niet wat er achter hem gebeurd. Een valpartij, een lekke band, een mechanisch defect .... Ze worden snel opgemerkt door de persoon met de walkie talkie achteraan. Binnen de minuut wordt er overlegd. 

Ook tijdens het fietsen wordt er gecommuniceerd via de walkie talkies. De groep wordt verdeeld door verkeerslichten (we seinen dit onmiddellijk door en vragen om trager te rijden of om te wachten). Plots voelt iemand zich niet goed of verlies iemand een attribuut, ook hier kunnen we snel en accuraat ingrijpen. Soms krijg de persoon achteraan de opdracht om het verkeer op te houden omdat de ganse groep de rijbaan gebruikt om linksaf te slaan. Auto's die van achteren uit de groep willen voorbijsteken, moeten eerst de toestemming krijgen van de walkie talkie persoon vooraan. Hij of zij heeft een overzicht van het tegenliggend verkeer, de route, eventuele kruispunten die eraan komen enz.

Zoals je merkt hebben de walkie talkies onze club al heel veel diensten bewezen, nee we kunnen ze niet meer missen.

Namens het bestuur
vzw De Wommeltjes
Chris, Carine, Jeannine en Robert